top of page

About By Sven Design

by Sven Design
by Sven Design
by Sven Design

By Sven design is een veelzijdige designstudio voor het complete ontwerp van concept tot realisatie. De studio bestaat uit Sven Schimmer en diverse ontwerpers waar hij graag mee samenwerkt.

De studio is gespecialiseerd in zowel product- als interieurontwerp. Sven Schimmer creëert zijn leven lang al concepten waarbij hij teruggaat naar de essentie – in vorm,  functie en beleving- en zo de basis vormt naar een nieuw ontwerp.

By Sven design creëert leefomgevingen waar mensen thuiskomen. We streven naar een sfeer en beleving die comfort en gemak uitstralen. Onze producten kenmerken zich door sterke en heldere vormentaal. Door onze diepgaande passie voor design zijn we in staat om voortdurend nieuwe ontwerpen en innovatieve oplossingen te realiseren. Materialen, texturen, kleuren, afmetingen en verhoudingen zijn de belangrijkste bouwstenen van elk ontwerp.

Wat onze ontwerpen onderscheidt, is het strakke en heldere lijnenspel, waarbij vorm, functie en beleving altijd centraal staan.

By Sven studio hecht veel waarde aan samenwerking. We werken graag samen met onze klanten om hun visie en ideeen werkelijkheid te laten worden. Ontwerpen is voor ons een interactief proces waarbij we ideeën en wensen omzetten in een tastbare realiteit. De diversiteit aan ideeen en behoeften die er leven inspireert ons om het maximale te bereiken voor de gebruiker. Onze ruimtes zijn ontworpen om comfortabel en gastvrij te zijn, en we vertalen individuele wensen naar unieke omgevingen en producten.

Sven Schimmer studeerde aan The Design Academy in Eindhoven, waar hij gefascineerd raakte door de wereld van interieur-, meubel en productontwerp. Hij heeft jarenlang samengewerkt met vooraanstaande Nederlandse ontwerpers, zoals Jan des Bouvrie, Marcel Wolterinck en Bertram Beerbaum. Gedurende de tijd heeft Sven zijn eigen signatuur ontwikkeld. In 2019 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio, By Sven design, op.

AWARDS

  • 2016  German design award voor de collectie ‘Tense’ van Formani

  • 2016  German design award deurcollectie Le Cadre van Bod’or

  • 2000  Nederlandse meubelprijs wasmand 'Butterfly"

Als je de volledige potentie van een product of interieur wilt realiseren, moet je By Sven design inhuren.

We beginnen bij de basis, bouwen deze uit tot het ultieme ontwerp en zetten dit vervolgens om in een tastbaar product of interieur. Het proces van samenwerking met de klant en het ontdekken van de vele mogelijkheden en kansen geeft ons een grote voldoening.

Merken waar By Sven Design

mee samenwerkt:

by Sven Design | Borek
by Sven Design | Brands Concept
by Sven Design | Bod'or
by Sven Design | Helex
by Sven Design | Formani
by Sven Design | Linteloo
by Sven Design | Maretti
by Sven Design | Qliv
bottom of page