ABOUT SVEN SCHIMMER

Onder de naam Bysvendesign ontwerp en ontwikkel ik producten voor zowel de consumenten als de zakelijke markt. 

Kenmerkend voor mijn ontwerpen is het strakke en heldere lijnenspel, waarbij de vorm en functie van het ontwerp centraal staan. Elk ontwerp is een nieuwe uitdaging en een combinatie tussen concept, vorm, techniek en verrassende details.

Ik werk al jaren als product ontwerper voor verschillende ontwerpers als Jan des Bouvrie, Marcel Wolterinck en Bertram Beerbaum.

In samenwerking met hen heb ik vele mooie producten ontwikkeld voor bekende fabrikanten als Borek, Bod’or, Formani, Gelderland meubels, Linteloo, Maretti en Qliv.


Ik geloof in een goede samenwerking met mijn opdrachtgevers om tot een mooi product te komen. Eerst bespreken we samen de vragen en wensen waar het ontwerp aan moet voldoen. Deze uitgangspunten geef ik gestalte

in een aantal verschillende concepten. De visualisaties en de concepten krijgen zo een ontwerprichting waarmee ik aan de slag ga. Ik kijk naar nieuwe functies en slimme oplossingen in vorm en materiaal om tot een treffend ontwerp te komen. Tot slot werk ik deze ontwerpen verder uit in een 2D/3D product of dienst met een ultieme uitstraling en beleving.


Mijn ontwerpen zoals wasmand Butterfly en lamp Light-Light zijn gepubliceerd in de Volkskrant, Items, EH&I en NRC Handelsblad

Voor de wasmand ‘Butterfly’ kreeg ik de Nederlandse meubelprijs. 


AWARDS 
 

In 2016 zijn Bertram Beerbaum en ik onderscheiden met de German

design award voor de collectie ‘Tense’ van Formani by Bertram Beerbaum.

In datzelfde jaar wordt ook de deuren collectie Le Cadre, Bod’or by Wolterinck onderscheiden met een German design award. Twee prijzen waar het ontwerp in zijn vorm, functie en gebruik tot een perfect geheel wordt gesmeed.

borek-logo-website_20180308223229a.jpg
brands concepts def 20.05.19 kleu.png
cq.png
formani.png
Unknown.jpeg
linteloo.png
images.png
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram

© 2020 bysvendesign 

by Sven Schimmer Nederland

bysvendesign@gmail.com